Døgnrapporten i Brabrand: fredag den 3. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Brabrand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 37-årig mand, der sigtes for voldtægt af en 35-årig kvinde, der var ude af stand til at kunne modsætte sig samleje. Voldtægten fandt sted om morgenen den 13. august ved Rutebilstationen i Aarhus.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Randers en 22-årig mand, der sigtes for salg af narkotika ved torsdag aften på sin bopæl i Grenaa at være fundet i besiddelse af en større mængde kokain og hash. Han blev desuden fundet i besiddelse af et større kontantbeløb, som politiet mener stammer fra salg af narkotika.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

To anmeldelser om pirattaxaer i Aarhus

Torsdag modtog Østjyllands Politi to anmeldelser fra mænd, der natten til torsdag havde fået stjålet deres kreditkort efter at have kørt med pirattaxaer i Aarhus.

Det ene forhold skete ved midnatstid natten til torsdag, hvor en 20-årig mand var stået ind i en pirattaxa ved Carl Blochs Gade i Aarhus C. Da han skulle betale, opstod der problemer med at dankortautomaten, og han blev derfor bedt om at betale via MobilePay. Men det kunne de heller ikke få til at virke, og han fik derfor turen uden beregning. Efterfølgende fandt han dog ud af, at han havde fået stjålet sine kreditkort, og at de var blevet misbrugt.

Chaufføren beskrives som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 25-30 år
 • 170-180 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår og skægstubbe
 • Talte dansk med accent
 • Var iført en sort hoodie

Det andet forhold skete kort tid efter det første - ved 00.30-tiden natten til torsdag. Her hoppede en 40-årig mand ind i en pirattaxa på Guldsmedgade i Aarhus. Der var to mænd i bilen, og de aftalte en fast pris på 100 kroner. Men da de ankom til den 40-åriges adresse, virkede dankortautomaten tilsyneladende ikke, og efter tre forgæves forsøg sagde de to mænd, at det skulle han ikke tænke på, og betalingen blev ikke gennemført. Herefter steg de alle ud af bilen, og de to mænd ville vise ham en tyrkisk dans. I den forbindelse lykkedes det dem at komme helt tæt på ham, og her har de formentlig stjålet hans dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt.

De to mænd beskrives som:

A:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 25-27 år
 • Ca. 170 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden, sort hår og med et ca. fem cm langt fuldskæg
 • Talte dansk med accent
 • Var iført jeans og trøje

B:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 25-27 år
 • Kraftig af kropsbygning
 • Mørk i huden, sort slikhår og fipskæg på hagen
 • Talte dansk med accent

Østjyllands Politi opfordrer kraftigt til, at man ikke benytter sig af pirattaxaer, da der er risiko for at blive snydt, bestjålet eller røvet. Tag en autoriseret taxa, benyt offentlige transportmidler eller få en ven til at hente dig. Pirattaxaerne er særligt aktive, når der er mange mennesker i byen og risiko for lang ventetid på en taxa hjem. Derfor skal man være ekstra opmærksom i den kommende weekend, hvor både studiestart og Aarhus Festuge forventes at trække mange mennesker til Aarhus midtby.

**

Færdselsindsats i Aarhus Vest gav 37 sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling og lokalpolitiet i Aarhus Vest gennemførte torsdag eftermiddag og aften en fælles færdselsindsat i det vestlige Aarhus. Det førte til 37 sigtelser fordelt på 28 sigtede.

Blandt sagerne var en eftersættelse af en meget ung mand uden hjelm, der kørte på en uindregistreret motorcykel, der formentlig var brugsstjålet. Han valgte under flugten fra politiet på Edwin Rahrs Vej at køre over for rødt lys med ca. 100 km/t. Kort efter kom politiets off roader efter ham, hvorefter han valgte at smide motorcyklen og flygte til fods. Det lykkedes ham at slippe væk, men de lokale betjente i Aarhus Vest havde allerede genkendt ham, så der venter et efterspil.

De 37 sigtelser fordelte sig med:

14 x manglende brug af sele
8 x brug af håndholdt mobil (klip)
2 x rødt lys (klip)
2 x børn ej fastspændt (klip)
2 x kørsel i frakendelsestiden
1 x kørsel uden førerret
1 x kørsel i narkopåvirket tilstand
1 x kørsel på fortov
6 x andre forseelser

**

Udsat for røveriforsøg foran Tivoli

Natten til fredag kl. 01.50 blev en 22-årig mand udsat for et røveriforsøg, da han netop var steget ud af en taxa foran Tivoli Friheden på Skovbrynet i Aarhus. Den 22-årige mand har forklaret til politiet, at han skulle til at gå over fodgængerfeltet, da han blev omringet af 4-5 mænd, der krævede at få hans kontanter. Den toneangivende i gruppen stod med en skarp genstand, og truede med at stikke ham ned, hvis han ikke gav dem sine penge.

Den 22-årige havde svaret, at han ikke havde nogen kontanter, hvorefter mændene sagde, at han i stedet skulle overføre nogle penge til dem på MobilePay. Men da den 22-årige mindede dem om, at han jo i så fald ville have deres telefonnummer, som han kunne videregive til politiet, opgav de deres ærinde, og den 22-årige forlod stedet og gik mod sin bopæl.

Den 22-årige mand beskriver den toneangivende i gruppen som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 20-25 år
 • 175-180 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Talte dansk med accent
 • Var iført en grå hættetrøje og kasket
 • Medbragte en skarp genstand – muligvis en kniv

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Unge mænd ignorerede politiets anvisninger og blev anholdt

Flere unge mænd, der var i byen i Aarhus natten til fredag, nægtede at følge politiets anvisninger og endte med at blive anholdt

Omkring midnat fik en patrulje øje på en 21-årig beruset mand, som gik over for rødt på Ryesgade og stillede sig foran en bil, mens han gestikulerede kraftigt til bilisten. Da patruljen ville tage kontakt til manden, begyndte han at løbe fra stedet, trods betjentenes råb om at standse. Patruljen kørte efter ham og kunne se, at han på Sønder Allé igen løb over for rødt, inden han løb ind ad nogle sideveje og kortvarigt forsvandt for betjentene.

Nogle minutter senere fik de dog øje på ham igen, da han gik rundt ved rutebilstationen. Han begyndte igen at løbe, da han så betjentene, og endnu en gang løb han over for rødt, inden han til sidst blev indhentet og anholdt. Den 21-årige blev sigtet for tre gange at have gået over for rødt – desuden blev han sigtet efter ordensbekendtgørelsen ved i beruset tilstand at have løbet fra politiet og ud foran flere biler.

Omkring kl. 00.30 kom en patrulje forbi en bar på Åboulevarden, hvor en 19-årig mand stod og råbte af en dørmand. Da betjentene tog kontakt, fortalte dørmanden, at den 19-årige havde opført sig aggressivt på baren og derfor var blevet bortvist. Den 19-årige nægtede dog at forlade stedet, og politiets tilstedeværelse hjalp heller ikke på hans modvilje.

Da han gentagne gange gik tilbage mod baren og ignorerede politiets formaninger, blev han til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Under anholdelsen begyndte to mænd på 18 og 24 år at blande sig og råbe af betjentene, og selvom de flere gange fik besked på ikke at forstyrre politiets arbejde, blev de ved med at råbe og komme helt tæt på. Begge blev derfor til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

To mænd kom op at slås på bar – bortvist og sigtet

En dørmand på en bar i Storegade i Randers kontaktede natten til fredag kl. 00.55 politiet, da mænd var oppe at slås på stedet.

De to 18-årige mænd var kommet op at skændes, og ifølge dørmanden var de pludseligt begyndt at skubbe og slå til hinanden. Han kontaktede derfor politiet, og da patruljen kort efter kom frem, blev begge mænd sigtet efter restaurationsloven ved at have indledt sig i slagsmål på beværtningen. De blev herefter borvist fra baren. Ingen af mændene kom umiddelbart noget til under slagsmålet.

**

Butikstyv forsøgte at stjæle parfume i Magasin

Torsdag kl. 16.35 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Magasin i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle en parfume. Vagten havde set kvinden gå hen til en hylde med parfumer, hvorefter hun havde åbnet sin taske og puttet en parfume ned i den. Herefter gik hun mod udgangen uden at betale for noget, hvorefter alarmen gik i gang.

Vagterne havde herefter taget kontakt til kvinden, der var blevet ført ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da betjentene ankom til stedet, blev den 48-årige kvinde sigtet for butikstyveri. Hun fik herefter besked på, at hun ikke længere var velkommen i Magasin, hvorefter hun blev bortvist fra stedet.

**

Spirituspåvirket mand skabte uro

Torsdag kl. 11.06 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra to vagter, der ved Lille Torv i Aarhus stod med en mand, der var meget fuld, truende og aggressiv. Manden havde også truet den ene vagt verbalt, da han havde bortvist ham fra en butik.

Betjentene tog kontakt til den 59-årige mand, der blev bedt om at falde ned. Han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og blev kørt med til politigården, hvor han fik lov at tilbringe nogle timer, indtil han var blevet ædru.

**

Færdsel

Torsdag kl. 08.02 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Ringvej Syd i Viby. En 49-årig mandlig bilist holdt i højresvingsbanen på Skanderborgvej, og svingede til højre, da lyset blev grønt. Her overså han en 41-årig kvindelig cyklist, der var på vej lige over i krydset, og som ikke kunne nå at bremse, da bilen kørte ind foran hende. Sammenstødet medførte mindre materiel skade, og cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 12.59 skete der et færdselsuheld i krydset Nørregade/Ryomvej i Thorsager, Rønde. En 54-årig mandlig bilist kom kørende ad Ryomvej og skulle svinge til venstre ad Nørregade, da den bagvedkørende bil, med en 25-årige mand bag rattet, ville foretage en overhaling. Da overhalingen skete samtidig med, at den 54-årige svingede til venstre, kørte de to biler sammen. De to parter blev tilset i en ambulance, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 13.38 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus. En 65-årig kvindelig bilist kom kørende ad Marselis Boulevard og var på vej under broen ved Strandvejen, da hun bemærkede en bil med en campingvogn bagpå, der holdt på en spærreflade i venstre side af vejen. Ifølge den 65-årige kvinde kørte bilen med campingvognen pludselig ud foran hende, så hun måtte træde hårdt på bremsen for at undgå at køre ind i campingvognen. Det medførte dog, at hendes egen bil blev påkørt bagfra af en lastbil, ført af en 56-årig mand, der ikke kunne nå at bremse. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet, men føreren af campingvognen kørte fra stedet.

Torsdag kl. 14.53 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Trige. I forbindelse med tæt trafik på motorvejen påkørte en 25-årig mandlig bilist en forankørende bil, der blev ført af en 26-årig mand, med mindre materiel skade til følge. Den 25-årige mand, der var polsk statsborger, vedkendte sig skylden og blev derfor sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende. Da han var udenlandsk statsborger fik han en straksbøde på 2000 kroner.

Torsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld på Asylgade i Odder. En 63-årig mandlig bilist kom kørende ad Asylgade, da en 11-årig dreng løb ud mellem nogle parkerede biler og ud foran bilen, så den 63-årige mand ikke kunne nå at bremse. Drengen blev dog kun påkørt med lav hastighed, og han kom umiddelbart ikke til skade.

Torsdag kl. 20.42 blev en 56-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Søndervangen i Viby.

Natten til fredag kl. 01.40 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Langgade i Randers NV.

Natten til fredag kl. 03.40 blev en 34-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse, kørsel i frakendelsestiden, manglende brug af sikkerhedssele og kørsel frem for rødt lys, da han blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Dalgas Avenue i Aarhus C begået mellem tirsdag den 31/8 kl. 12.00 og onsdag den 1/9 kl. 12.00
 • På Møllegangen i Risskov begået torsdag den 2/9 mellem kl. 02.00 og kl. 07.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi