Døgnrapporten i Brabrand: mandag den 30. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Brabrand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag. 

 

Anholdt og sigtet: Kørte vanvidskørsel i Aarhus

En 27-årig mandlig bilist blev søndag aften anholdt og sigtet for adskillige færdelsforseelser og for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed efter at have kørt med meget høj hastighed rundt i Aarhus midtby, hvor han bl.a. kørte op over fortov og cykelstier. 

En patrulje fattede kl. 18.54 mistanke til den 27-årige bilist, da han kørte på Viborgvej i Aarhus. Da betjentene satte blinkene til, satte bilisten farten op og kørte i høj fart ind mod centrum med politiet bag sig. 

Den 27-årige kørte undervejs flere gange over for rødt, kørte mod færdselsretningen og op på fortov i indre by, hvor flere fodgængere måtte springe til side for ikke at blive ramt. 

Eftersættelsen varede nogle minutter, inden en patrulje på Sønder Allé – lige foran politigården – valgte at påkøre bilisten bevidst for at få standset hans farlige kørsel. 

Det viste sig, at den 27-årige var frakendt førerretten og slet ikke måtte køre bil, og da der var mistanke om, at han var påvirket, fik han taget en blodprøve. 

Da han var eftersøgt til afsoning af en fængselsstraf på 10 måneder i forbindelse med en tyveri-sag, blev han kørt direkte til afsoning. Den bil, han kørte i, blev beslaglagt med henblik på konfiskation på grund af vanvidskørsel. Bilen tilhører umiddelbart en af hans bekendte. 

Østjyllands Politi er nu ved at danne et overblik over de mange sigtelser og efterforsker sagen nærmere. I den forbindelse hører politiet gerne fra borgere, som har måtte undvige for ikke blive ramt af bilisten. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

** 

 

Sigtet for forsøg på indbrud – fik beslaglagt mulige tyvekoster

En mand sad søndag morgen i sofaen i sin lejlighed på Vestergade i Randers, da han hørte underboen råbe op til ham. Manden rejste sig for at gå ud på gangen, og pludseligt opdagede han, at der stod en fremmed mand i hans entré. 

Den fremmede forklarede, at han ledte efter en bestemt person, som skyldte ham nogle penge, og han gik hurtigt derfra igen. 

Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra lejligheden, men underboen kunne fortælle, at den fremmede mand havde gået rundt i opgangen og hevet i alle dørhåndtag. Derfor havde underboen advaret sin overbo. 

Politiet blev kontaktet, og underbo og overbo gav et godt signalement af manden. 

Kort tid efter fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 31-årig mand havde haft en ny jakke, et nyt ur og en masse mønter med på et værested i Randers, hvilket virkede mistænkeligt. 

En patrulje kørte til værestedet, hvor de traf den 31-årige. Han svarede godt til signalementet af manden fra lejligheden og blev sigtet for indbrud, hvorefter hans værelse blev ransaget. I forbindelse med ransagningen beslaglagde patruljen en jakke og en del mønter af forskellig valuta, som den 31-årige havde svært ved at forklare, hvor han havde fra. 

Da politiet ikke umiddelbart kunne fastlægge, hvor genstandene stammede fra, blev den 31-årige i første omgang sigtet for hæleri. 

**

 

Enkelte sigtelser ved fodboldkamp i Aarhus

Søndag aften var Østjyllands Politi til stede ved stadion i Aarhus, hvor AGF tog imod OB. Omkring 10.000 tilskuere overværede kampen – tre af dem endte med at blive sigtet af politiet. 

En 22-årig mand løb under kampen ind midt på banen, hvor han blev fanget af vagterne og bortvist med karantæne fra stadion. Politiet kvitterede med en sigtelse for husfredskrænkelse. 

På tilskuertribunerne indlod en 33-årig mand sig i slagsmål, hvorefter han blev tilbageholdt af vagterne og overgivet til politiet. Han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. 

Det samme blev en 19-årig mand, som efter kampen gentagne gange forsøgte at indlede sig i slagsmål med flere OB-fans med tilråb og en aggressiv fremtoning. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 9.49 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Udbyhøjvej i Randers NØ. Da patruljen fandt en mindre mængde hash i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Søndag kl. 15.52 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus V. En 29-årig kvindelig bilist svingede til højre ind på en tankstation og ramte ind i en 52-årig mand, som kom kørende ligeud på scooter. Den 52-årige pådrog sig nogle behandlingskrævende skader og blev kørt på skadestuen. Han var ved fuldt bevidsthed og uden for livsfare. 

Søndag kl. 17.09 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Anna Anchers Gade i Brabrand. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene under en ransagning af bilen fandt en mindre mængde hash og skunk. 

Søndag kl. 20.51 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Åbyvej i Åbyhøj. En 35-årig mandlig bilist foretog et venstresving ind foran en bil ført af en 23-årig kvinde, hvorefter der skete et sammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Søndag kl. 22.51 blev en 24-årig amandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordbyvej i Viby.   

**  

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vestergade i Randers C begået søndag d. 29/8 kl. 8.45
På Ved Byskellet i Randers NV begået mellem lørdag d. 28/8 kl. 10.30 og søndag d. 29/8 kl. 11.00
På Vestergade i Randers C begået søndag d. 29/8 mellem kl. 6.30 og kl. 7.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi