Døgnrapporten i Brabrand: onsdag den 15. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Brabrand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 en 22-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på røveri ved den 19. august at have forsøgt at tage et løbehjul fra en anden mand, som han ifølge sigtelsen slog med knytnæve i ansigtet. 

Han sigtes desuden for forsøg på vold og for trusler begået mod den samme mand ved to andre lejligheder. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 
  
**

 

Mistænkt narkohandler smed cykel på betjent

En patrulje fik tirsdag kl. 19.33 mistanke til, at to mænd var i gang med at handle stoffer på Janus La Cours Gade i Aarhus C. Da patruljen steg ud og tog kontakt til mændene, kastede den ene sin cykel, som han stod med, mod den ene betjent, der blev ramt på skinnebenet. Herefter stak begge mænd af til fods. 

Det lykkedes den ene at stikke af, mens en 26-årig mand blev anholdt på Vester Allé, blandt andet efter hjælp fra en borger, der pegede betjentene i rette retning under eftersættelsen. 

Den 26-årige havde undervejs smidt den taske, han havde haft på, da betjentene havde fået øje på ham. Tasken fandt patruljen efter en gennemgang af flugtruten, og i den lå flere poser med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter. 

Fundet fik politiet til at foretage en ransagning af mandens lejlighed i Aarhus. Her lå der en del salgsposer med hash og skunk, flere tusinde kroner i kontanter og en digitalvægt. 

Den 26-årige blev sigtet for salg af euforiserende stoffer, og derudover blev han sigtet for vold mod en polititjenestemand. 

**

 

Færdselskontrol i det vestlige Aarhus – mand forsøgte at stikke af på stjålet motorcykel

Østjyllands foretog tirsdag aften en færdselskontrol i og omkring Brabrand

De fleste bilister kørte efter reglerne, men det blev til nogle enkelte sigtelser. De fleste af dem gik til en 17-årig ung mand, som kørte rundt på Søren Frichs Vej på en motorcykel. Hverken han eller hans 16-årige ven, der sad bagpå, havde hjelm på, og patruljen gav tegn til, at den 17-årige skulle holde ind til siden. 

Han gassede dog i stedet for op og kørte videre ad Søren Frichs Vej, hvorefter patruljen kørte efter. 

Lidt længere fremme kørte den 17-årige op bag i en bil, og motorcyklen væltede. 
Den 17-årige pådrog sig nogle skader og blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset. 

Det viste sig, at motorcyklen var stjålet, og den 17-årige blev sigtet for tyveri. Derudover er han foreløbigt sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for kørsel uden førerret og uden styrthjelm samt for kørsel i påvirket tilstand. 

Den 16-årige passager blev sigtet for ikke have styrthjelm på. 

Ud over sigtelserne til de unge mænd på motorcyklen, blev det til følgende sigtelser: 

4 x mobil under kørslen (klip)
2 x røde lys (klip)
1 x hastighed byzone (betinget frakendelse)
1 x hastighed landzone (betinget frakendelse)
1 x rødt lys (cykel)
1 x manglende ansvarsforsikring
1 x ej tændt baglys 
1 x ej medbragt kørekort

**

59-årig mand sigtet for at true med kniv

En patrulje kørte tirsdag kl. 17.49 til et værested på Jægergårdsgade efter en anmeldelse om, at en 59-årig mand havde truet en anden mand med en kniv. 

Da politiet kom frem, fortalte flere vidner, at den 59-årige havde trukket en kniv efter nogle uoverensstemmelser med en 61-årig mand ude foran værestedet. Her havde han truet manden og råbt af flere af de andre personer. 

Den 59-årige var fortsat på stedet, og han blev anholdt og sigtet for trusler på livet og for overtrædelse af knivloven. Han havde ingen kniv på sig, da betjentene visiterede ham, men en hundepatrulje blev tilkaldt, og en politihund snusede sig frem til en kniv, der lå på jorden tæt på gerningsstedet.  

**

 

Væksttelte med skunkplanter beslaglagt

Østjyllands Politis specialpatrulje var tirsdag omkring kl. 8.00 på en opgave på en adresse lidt syd for Aarhus, da de bemærkede en kraftig lugt af hash fra et hus ved siden af. 

De bankede derfor på, og husets 53-årige mandlige beboer åbnede for betjentene, der foretog en ransagning af stedet. 

I mandens soveværelse stod to væksttelte med 54 skunkplanter og dertilhørende udstyr som varmelamper, gødning og ventilation. Det hele blev beslaglagt, og den 53-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Brand i lagerrum i Aarhus N

Politi og brandvæsen rykkede natten til onsdag kl. 00.33 ud til en brand i et lager på P.O. Pedersens Vej i Aarhus N. 

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der havde nået at forårsage en del sodskader på stedet. Ingen personer kom noget til. 

Formentligt er branden opstået i noget IT-udstyr, hvorefter den bredte sig. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 16.17 blev en 61-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Aarhus C. 

Tirsdag kl. 17.53 skete der et færdselsuheld på Frijsenborgvej i Risskov. En 32-årig mandlig bilist kørte over i modsatte vognbane og ramte en bil ført af en 24-årig mand, hvorefter den 32-årige kørte videre ind i en hæk. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. En alkometertest indikerede, at den 32-årige havde en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. En blodprøve skal nu fastslå hans promille. 

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Marselisvej i Aarhus C begået mellem mandag den 13/9 kl. 22.30 og tirsdag den 14/9 kl. 05.30
På Roukær Allé i Højbjerg begået tirsdag den 14/9 mellem kl. 17.30 og kl. 22.00 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler