Flammerne hærger i Brabrand: Mysteriøse brande skaber utryghed

Foto: Østjyllands Politi.
Profilbillede

Østjyllands Politi modtog onsdag aften flere anmeldelser om genstande, der var blevet sat i brand på gaden i Brabrand. 

Politiet modtog anmeldelsen kl. 21.50, hvorefter flere patruljer rykkede ud til området. Først var der ild i en affaldscontainer på Dortesvej. Lidt senere var der ild i en busk, og en scooter blev også brændt af på vejen. 

Politiet vurderede sammen med brandvæsnet, at der ikke var fare for spredning af flammerne eller fare for mennesker eller bygninger. Brandfolkene blev derfor holdt uden for området, mens politiet undersøgte forholdene nærmere. Brandene brændte ud af sig selv, og ingen kom til skade.

Også tirsdag aften var der påsatte brande i området, sandsynligvis som en reaktion på en anholdelse samme aften. 

Østjyllands Politi efterforsker episoderne nærmere og vil i den kommende tid være ekstra til stede i Brabrand. Politiet er også i tæt dialog med kommunen om en forebyggende indsats. 

"Vi har at gøre med en gruppe unge mænd, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. De skaber utryghed i området, og vi har derfor intensiveret vores efterforskning for at finde frem til identiteten på de personer, der har påsat brandene."

"Vores lokale betjente i Aarhus Vest er meget opmærksomme på urolighederne lige nu, og vi vil også øge vores patruljering i området i den kommende tid," siger vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Christian Due Riis.

Kilde: Politiets Døgnrapport