Fredelig demonstration i Gellerup: Fyrværkeri affyret, men ingen større trafikale problemer

Foto: Østjyllands Politi.
Profilbillede
dato

Stille nat i Brabrand

Brabrand har oplevet en mere rolig periode i løbet af det seneste døgn, efter flere aftener og nætter med adskillige påsatte brande. Østjyllands Politi har været til stede ved to mindre brande i løbet af natten, hvoraf den ene blev slukket af politiet uden behov for ekstra hjælp fra brandvæsenet. Disse var småbrande i affald, som ikke udgjorde en fare for hverken personer eller nærliggende bygninger.

Politiet mener, at det har været et meget roligt døgn i området, men Østjyllands Politi vil fortsætte sin øgede tilstedeværelse over weekenden for at sikre, at urolighederne og brandene ikke genoptager. Undersøgelserne af de påsatte brande fra de foregående døgn er stadig i gang.

Godt forløbet demonstration i Gellerup

Torsdag aften deltog et par hundrede mennesker i en demonstration ved Gellerup Kirke, som fandt sted fra kl. 18.00 til 20.00. Ifølge politiet forløb demonstrationen roligt og ordentligt, og de vurderer, at omkring 300 personer og 20 biler deltog i arrangementet, da det nærmede sig sin afslutning.

Demonstrationen, der startede ved Gellerup Kirke og fortsatte rundt i Brabrand for at ende på samme sted, inkluderede affyring af fyrværkeri og pyroteknik. De personer, der stod bag affyringen, kan forvente at modtage en sigtelse fra politiet for overtrædelse af fyrværkeriloven i den kommende tid.

Demonstrationen forårsagede ingen større trafikale problemer, som ikke kunne håndteres undervejs. Der er igen anmeldt en demonstration i samme område i aften, hvor Østjyllands Politi også vil være til stede for at sikre en god og sikker oplevelse for alle.

Kilde: Politiets Døgnrapport