Østjyllands Politi efterforsker brand i lejlighedskompleks i Brabrand

dato

Østjyllands Politi er i gang med en omfattende efterforskning af en brand, der opstod i et lejlighedskompleks på Gudrunsvej i Brabrand natten til tirsdag kl. 00.52.

Branden udviklede sig hurtigt med ild på begge sider af bygningen og medførte en kraftig røgudvikling, som vanskeliggjorde evakueringen af personer i ejendommens øverste lejligheder. I alt blev 47 personer evakueret og tilset af ambulancepersonale på stedet, men ingen havde umiddelbart behandlingskrævende skader. Der var fem personer til stede i lejligheden, da branden opstod, og de kom alle ud ved egen hjælp.

Den indledende efterforskning tyder på, at branden kan være påsat. Østjyllands Politi har iværksat et intensivt efterforskningsarbejde for at klarlægge årsagen til branden og har afsøgt området med hunde. Området er fortsat afspærret, og der arbejdes på brandstedet. Politiet efterforsker bredt hvad angår både brandens årsag og motiv og vil være synligt til stede i området med ekstra mandskab.

Politiet opfordrer til, at man kommer til dem, hvis man har oplysninger om sagen.

Politiet modtog desuden en anmeldelse om brand i en bil på Elna Munchs Gade kl. 00.27 og undersøger relationen mellem de to sager på grund af den geografiske nærhed. Der er for nuværende intet, der tyder på, at der er en sammenhæng mellem de to sager.

Kilde: Politiets Døgnrapport