Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Brabrand - mandag den 12. juli

Profilbillede

Brabrand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Eftersættelse af vanvidsbilist i Tilst: Vidne på motorcykel søges

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med en motorcyklist, som søndag omkring kl. 17.15 var tæt på at blive påkørt på Viborgvej i Tilst af en bilist, der kørte med meget høj hastighed. 

En patrulje holdt i krydset Viborgvej/Runevej, da en mandlig bilist accelererede kraftigt og kørte hurtigt og hasarderet i den tætte trafik. Patruljen eftersatte bilen og aktiverede udrykningssignalet, men i stedet for at standse, satte bilisten farten yderligere op, og nåede op på over dobbelt så høj hastighed, som de tilladte 70 km/t. 

Lidt længere fremme var en motorcyklist ved at foretage en lovlig overhaling af en bil, da den eftersatte bilist med høj fart kom kørende i modsat retning, så motorcyklisten måtte trække hårdt ind til siden og var tæt på at køre i den bil, han var ved at overhale. 

Patruljen noterede undervejs flere færdselsovertrædelser, men betjentene vurderede, at det var for farligt at fortsætte eftersættelsen med så høj hastighed, og lod til sidst bilisten køre. 

Betjentene havde dog nået at notere signalement på føreren og nummerpladen på bilen, og derfor kørte de kort efter til den adresse i Tilst, hvor den 25-årige kvinde, der ejer bilen, bor. 

På p-pladsen ud for adressen holdt bilen, som patruljen havde eftersat, og motoren var stadig varm. Da betjentene bankede på ind til adressen, åbnede den 25-årige kvinde, og hun fik at vide, at politiet ville beslaglægge hendes bil, da de vurderede, at der var kørt vanvidskørsel i den. 

Det fik hende til hastigt at smække døren i og forsøge at holde patruljen ude. Det lykkedes dog ikke, og betjentene fik fat i bilnøglen og sigtede kvinden for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

Inde på adressen befandt kvindens 25-årige kæreste sig også, og da betjentene kunne genkende ham som fører af bilen, blev han anholdt. Han blev ud over flere færdselsforseelser sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, for kørsel uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. 

Den 25-årige blev løsladt efter endt afhøring, da det blev vurderet, at der ikke var juridisk grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Han er dog forsat sigtet, og Østjyllands Politi vil i forbindelse med den videre efterforskning meget gerne i kontakt med motorcyklisten, der var tæt på at blive påkørt. 

Oplysninger kan gives til politiet via tlf. 114. 

**

 

Hundepatrulje fandt frem til formodet indbrudstyv

Østjyllands Politi fik natten til mandag kl. 00.27 en anmeldelse om, at nogen netop var brudt ind i en virksomheds lagerbygning på Industrivej i Spentrup. En patrulje kørte hurtigt til stedet, og da de kom frem, traf de ejeren af bygningen, som havde opdaget indbruddet via et kamera og mente, at gerningsmændene stadig var på stedet. 

Betjentene fik tilkaldt flere patruljer og gik derefter ind i bygningen. I samme øjeblik sprang en mand ud af et vindue og løb fra stedet, og det lykkedes ham at flygte ind i et nærliggende skovområde. En hundepatrulje ankom kort efter til stedet, og politihunden fik hurtigt færten af den flygtende mand. 

Den ledte betjentene gennem et større skovstykke og gennem en villahave, inden den til sidst fandt en forpustet 16-årig dreng, som lå og gemte sig i noget krat. På sig havde han noget værktøj, der var stjålet fra bygningen. 

Han blev anholdt og sigtet for indbrud, og hans forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. 

**

 

To kaptajner sigtet for spritsejlads ved Anholt

Sognefogeden på Anholt opdagede lørdag omkring kl. 20.30 to kuttere, der sejlede noget usikkert rundt i havnen, og han mistænkte, at kaptajnerne var påvirkede af alkohol. Den ene kutter lagde til ved havnen, og her gik sognefogeden ombord og bad den 43-årige kaptajn om at blive på stedet, mens han tilkaldte en betjent fra Østjyllands Politi, som p.t. er til stede på øen. 

Da betjenten kom frem, fik hun kaptajnen til at blæse i et alkometer, og da det viste en promille over det tilladte, blev han anholdt og sigtet for spritsejlads. Han forklarede, at han havde flyttet båden, så en 44-årig mand på en anden kutter kunne sejle ud. 

Det lykkedes betjenten at få telefonisk kontakt til kaptajnen på den anden kutter, der nu var sejlet ud på havet. Han blev bedt om at sejle ind og vente i en nærliggende bugt, hvorefter betjenten allierede sig med kystredningstjenesten og steg ombord på deres båd. 

De fik lidt efter kontakt til den 44-årige mand på kutteren, der lå i bugten som aftalt. Han blæste alkometeret op på en promille over det tilladte, så han blev også anholdt og sigtet for spritsejlads. 

Begge kaptajner fik efterfølgende foretaget en blodprøve, der skal fastslå, om de var for påvirkede til at sejle.  

 

**

Butikstyv genkendt og anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte søndag kl. 11.00 til Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor en mand havde stjålet en karton cigaretter og var stukket af fra butikken. 

Ekspedienten fortalte, at hun havde scannet kartonen med cigaretter, da butikstyven bad om nogle andre varer, som hun skulle vende sig om for at tage. Da hun vendte sig, tog manden cigaretterne og løb ud af butikken. 

Betjentene kiggede overvågningen igennem og kørte ud for at lede efter gerningsmanden. På Jægergårdsgade tæt på Bruuns Galleri, opdagede betjentene manden, som kom cyklende på vejen. Den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri. 

I en pose, som han havde med, lå kartonen med cigaretter. Der lå også yderligere 20 pakker cigaretter og en yoghurt, som viste sig at være stjålet fra Fakta på Langenæs, og den 27-årige endte derfor med to sigtelser for butikstyveri. 

**

 

Ukrudtsbrænder startede brand i garage

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 16.38 ud til en brand på Gammel Viborgvej i Sabro, hvor der var gået ild i en garage ved en privat bolig. 

Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der umiddelbart ikke nåede at brede sig til selve huset. 

Det viste sig, at branden var opstået i forbindelse med, at en mand, der bor på stedet, havde gået rundt og fjernet ukrudt med en ukrudtsbrænder. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved uforsigtig omgang med ild.  

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder – derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
Hold øje med glemte gløder
Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (fx en vandslange)

**

 

Færdsel

Søndag kl. 11.05 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Fabersvej i Randers. 

Søndag kl. 12.15 blev en 44-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Risskov. Det var en vaks anmelder, der førte politiet til den formodede spritbilist. 

Søndag kl. 14.53 skete der et færdselsuheld på Skovvejen i Aarhus C. En 45-årig mandlig bilist svingede ud på vejen og ramte ind i en 57-årig mandlig motorcyklist, der væltede og kurede hen ad vejen. Motorcyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Søndag kl. 16.50 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Lübker Allé i Nimtofte. Da han havde en mindre mængde hash i lommen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Søndag kl. 17.56 skete der et færdselsuheld på Skovgårdevej i Vrinners ved Knebel. En 17-årig ung mand kørte på sin crosser og kom i en højrekurve for langt over mod den modsatte vejbane og ramte ind i en bil ført af en 67-årig mand. Den 17-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen med nogle skader på det ene ben, og hans forældre blev underrettet. 

Søndag kl. 18.06 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Havkærvej i Tilst. Da bilen viste sig at være stjålet, blev han også sigtet for tyveri. 

Natten til mandag kl. 1.01 skete der et færdselsuheld på B.S Ingemanns Vej i Åbyhøj. En 33-årig mand kørte ind i en container, angiveligt da han forsøgte at undvige en kat, som løb ud foran bilen. Den 33-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Stationsgade i Risskov begået søndag d. 11/7 mellem kl. 2.00 og kl. 10.50
På Carit Etlars Vej i Åbyhøj begået mellem fredag d. 9/7 kl. 11.00 og søndag d. 11/7 kl. 11.00
På Hans Grams Vej i Randers NV begået mellem torsdag d. 8/ kl. 16.00 og søndag d. 11/7 kl. 12.10
På Børupvej i Tranbjerg begået mellem fredag d. 9/7 kl. 14.30 og søndag d. 11/7 kl. 16.20
På Møller Meyers Vej i Risskov begået mellem søndag d. 4/7 kl. 9.00 og søndag d. 11/7 kl. 16.45
På Hejrebakken i Brabrand begået mellem fredag d. 9/7 kl. 16.00 og søndag d. 11/7 kl. 17.30
På Jelshøjvej i Mårslet begået mellem onsdag d. 7/7 kl. 12.00 og søndag d. 11/7 kl. 20.15
På Hammelvej i Jebjerg ved Langå begået mellem søndag d. 11/7 kl. 15.00 og mandag d. 12/7 kl. 23.50
På Morbærvej i Viby begået mandag d. 12/7 kl. 4.39
På Kastanievej i Viby begået mandag d. 12/7 kl. 5.27
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi