Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Brabrand - tirsdag den 13. juli

Profilbillede

Brabrand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i politikredsen i dag. 


Fik bil beslaglagt på grund af høj promille

En opmærksom borger ringede mandag kl. 19.26 til politiet og fortalte, at han havde set en tydeligt beruset mand sætte sig bag rattet i en bil ved Fløjstrup Strand, hvorefter han kørte fra stedet. Borgeren kørte efter i sin egen bil og fik undervejs kontaktet politiet og ledt dem i rette retning. 

I Solbjerg fik en patrulje kontakt med den 45-årige bilist, der var kørt fra stranden. Han virkede meget påvirket af alkohol, og alkometeret viste af tre omgange en promille på over 2,0. Den 45-årige blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel og på grund af den høje promille, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

En blodprøve skal nu fastlægge den præcise promille, og det vil i sidste ende være rettens afgørelse, om bilen kan konfiskeres. 

**

 

Vandscooterfører fik flere sigtelser

Østjyllands Politis maritime enhed var mandag eftermiddag på vandet ud for Aarhus for at kontrollere, om færdselsreglerne til havs blev overholdt. 

Langt de fleste overholdt reglerne, men det blev dog til nogle enkelte sigtelser ved de kontroller, betjentene foretog. 

Omkring kl. 17.20 opdagede betjentene en 30-årig mand, som sejlede uden redningsvest på sin vandscooter ud for Den Permanente. Da patruljen sejlede hen til ham og tog kontakt, erkendte han, at han ikke havde en redningsvest med, som han skulle. Han havde heller dokumentation for, at forsikringsforholdene på vandscooteren var i orden, og han fik derfor to sigtelser. 

Han fortalte, at ejeren af vandscooteren stod på bredden, og at han havde alle papirerne. Derfor blev han bedt om at sejle ind, så betjentene kunne få den nødvendige dokumentation. 

På vejen ind sejlede den 30-årige alt for hurtigt og planende for tæt på kysten, så derfor endte det med endnu en sigtelse efter Søloven, inden politiet tjekkede papirerne og tog videre på havpatruljen. 

Ud over sigtelserne til vandscooterføreren blev der uddelt en sigtelse til en mand, der førte en speedbåd uden at have certifikat til det. 

Østjyllands Politi vil hen over sommeren løbende have patruljer på vandet i lignende indsatser. 

Skal du ud og sejle på vandscooter, så sørg for at få styr på reglerne til søs. Du skal blandt andet huske disse fem regler. 

1. Du skal have erhvervet og medbringe vandscooterbevis
2. Du må ikke sejle planende, altså med sådan en fart at vandscooteren løfter sig, hvis du befinder dig mindre end 300 meter fra kysten
3. Du skal have en rednings- eller svømmevest med til alle
4. Du skal medbringe dokumentation for, at forsikringsforholdene er i orden  
5. Du må max have en promille på 0,5

Læs mere om reglerne for sejlads på Søfartsstyrelsens hjemmeside - på politi.dk kan du læse nærmere om særlige regler for sejlads i Østjyllands politikreds.  

**

 

Sigtet for at stjæle pung i butik

En patrulje kørte mandag omkring kl. 11.20 til Rema1000 på Smedegade i Risskov, hvor en 63-årig kvinde blev tilbageholdt af personalet, der mistænkte hende for at have stjålet en pung fra en anden kunde. 

Torsdag i sidste uge havde en 60-årig kvinde glemt sin pung ved kassebåndet, og da hun kom tilbage efter den, var den væk. På butikkens videoovervågning kunne man se en kvinde tage pungen kort efter, at den 60-årige var gået. 

Mandag kom den 63-årige kvinde ind i butikken, og da en medarbejder kunne genkende hende fra overvågningsvideoen, blev hun bedt om at blive på stedet, og politiet blev kontaktet. 

Da betjentene kom frem, blev den 63-årige kvinde sigtet for tyveri. 

**

Overraskede indbrudstyve

En 40-årig mand overraskede mandag omkring kl. 9.30 to mænd, der var i færd med at bryde ind i hans garage på Marselis Boulevard i Aarhus. Mændene havde en boltsaks med, som de havde klippet låsen til garagen over med, og da den 40-årige kom, var de i færd med at rode hans ting igennem. 

Ifølge den 40-åriges forklaring sparkede den ene af mændene ham på hoften, da han konfronterede dem, hvorefter de stak af fra stedet. Umiddelbart nåede de ikke at få værdigenstande med fra stedet. 

En patrulje var kort efter på adressen, hvor de sikrede spor og foretog afhøringer. Det lykkedes i første omgang ikke at få fat på de to gerningsmænd. 

**

 

Løb nøgen rundt og blev sigtet for narkobesiddelse

En mand ringede mandag formiddag til politiet og fortalte, at der løb en nøgen mand og formentligt påvirket mand rundt i hans have i en lille by tæt på Ørsted. 

Da en patrulje lidt efter kom frem, var den nøgne mand væk, men han var blevet genkendt som en beboer i et hus i nærheden. Betjentene tog hen til adressen, hvor de traf en 31-årig mand. Han virkede påvirket af narko og under en ransagning af hans hjem, blev der fundet en mindre mængde amfetamin og pot. 

Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Kokainfund i lejlighed

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje tog mandag kl. 16.40 ud til en lejlighed i Aarhus C efter mistanke om, at der var stoffer på stedet. 

Under en ransagning af adressen fandt betjentene nogle poser med kokain, og den 31-årige kvinde, som bor i lejligheden blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Brand i legehus i Lystrup

En mand ringede mandag kl. 12.33 efter hjælp, da han opdagede, at naboens legehus på Asmusgårdsvej i Lystrup stod i flammer. Politi og brandvæsen var kort efter fremme, og brandvæsnet nåede at slukke branden, inden den bredte sig yderligere. Legehuset brændte helt ned, men ingen personer kom til skade. 

Branden opstod formentligt ved en ladestation til en robotplæneklipper. 

**

 

Bil brændt ud på p-plads

Natten til tirsdag kl. 2.00 rykkede politi og brandvæsen ud til en bilbrand på en p-plads på Skibbyvej i Brabrand. Bilen nåede at brænde helt ud, og det er uvist, hvordan branden opstod. 

Ingen personer kom til skade ved branden. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 15.46 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Finderupvej i Aarhus C. En 40-årig mand mistede kontrollen over sin bil, da den angiveligt knækkede en aksel ved det ene hjul, hvorefter han påkørte en forankørende bil. Ved sammenstødet blev den forankørende skubbet op i yderligere to biler. Ingen af de involverede kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Natten til tirsdag kl. 00.31 blev en 22-årig mandlig bilist standset af en patrulje på Vestre Kongevej i Viby. Her blev han sigtet for kørsel uden førerret og for ikke at have sele på. Da det var tredje gang i år, at den 22-årige blev taget i at køre bil uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vølundsvej i Randers NV begået lørdag d. 10/7 mellem kl. 14.00 og kl. 15.00
På Besservej på Samsø begået mellem fredag d. 9/7 kl. 18.00 og lørdag d. 10/7 kl. 10.00
På Esbyvej i Risskov begået mellem tirsdag d. 6/7 kl. 15.00 og mandag d. 12/7 kl. 14.50
På Fuglebakkevej i Aarhus V begået mandag d. 12/7 mellem kl. 14.00 og kl. 16.00
På Skolevej i Randers C begået mellem torsdag d. 4/3 kl. 18.00 og fredag d. 5/3 kl. 8.00
På Rosenvej i Risskov begået mellem fredag d. 9/7 kl. 16.00 og mandag d. 12/7 kl. 16.00
På Vestergade i Aarhus C begået mellem søndag d. 11/7 kl. 17.00 og mandag d. 12/7 kl. 21.00
På Bredkær Parkvej i Egå begået mellem torsdag d. 8/7 kl. 12.00 og mandag d. 12/7 kl. 21.15
På Lerbjergvej i Lerbjerg ved Hadsten begået natten til tirsdag d. 13/7 kl. 2.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi