Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for at have bidraget til både ølbrygning og den grundlæggende naturvidenskab. I dette foredrag kan du dykke ned i den videnskab, der ligger til grund for det gode øl, og høre om de teknikker, der anvendes til at forbedre produktionen.
Videnskab og ølbrygningForedraget vil blive præsenteret af lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund. De vil fortælle om forædlingen af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Du vil også få indsigt i maltningens betydning for smagen af øl.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterUd over ølbrygning vil foredraget også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Forskerne vil dele deres viden om, hvordan fundet af 2 mio. år gammelt DNA i Nordgrønland kan give indblik i fortidens planters tilpasning til klimaet.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Det Gamle Gasværk, Byleddet 2C, 8220 Brabrand
Entré: 30 kr
Læs mere om arrangementet og pladsreservation på arrangementets hjemmeside.
For mere information om foredragene, se Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her