Tre års fængsel for hæleri og besiddelse af stor mængde tramadol-piller

Profilbillede
dato

Retten i Aarhus har onsdag idømt en 30-årig mand tre års fængsel for import af en stor mængde receptpligttig medicin, som han var i besiddelse af med henblik på videreoverdragelse. Dommen er en af de første af sin slags og omhandler besiddelse af omkring 240.000 ulovlige tramadol-piller.

En 30-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt tre års fængsel for at have importeret og været i besiddelse af en stor mængde tramadol-piller, som han ifølge retten havde til hensigt at videredistribuere i form af ulovligt salg, der betegnes som salg af narko.

 

Den 30-årige blev anholdt i efteråret 2022 i forbindelse med, at myndighederne havde opdaget en pakke, der var blevet tilsendt fra Spanien, hvori der befandt sig en større mængde tramadol-piller. Pakken blev leveret til mandens adresse i Brabrand, hvor han den 31. oktober sidste år blev anholdt under en ransagning.

 

Den nu fængselsdømte 30-årige mand blev dagen efter sin anholdelse fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus den 1. november 2022, hvor han blev varetægtsfængslet, mens politiet efterforskede sagen nærmere.

 

”Tramadol er et lægemiddel, og derfor anser mange det måske som mindre farligt og uskyldigt end øvrig narkotika, hvorfor vi også ser, at ulovlig omgang med smertestillende medikamenter, herunder tramadol, bliver mere og mere udbredt. Men sagen her og den udmålte straf viser med al tydelighed, at der bliver set meget alvorligt på handel med narkotika – herunder handel med tramadol-piller,” siger anklager Louise Bitz Nielsen, der ved Retten i Aarhus har ført sagen for Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Erkendte sig delvist skyldig og udbad sig betænkningstid

Ved Retten i Aarhus erkendte den 30-årige sig delvist skyldig i besiddelse af en tredjedel af de i alt 240.000 piller.

 

Han udbad sig desuden betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen til landsretten. Den 30-årige forblev fængslet efter dom, hvilket han tog et forbehold for at kære til landsretten.

 

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om fire års fængsel, men anklager Louise Bitz Nielsen er tilfreds med rettens afgørelse.

 

”Der er tale om et område, hvor der endnu ikke er en udbredt retspraksis omkring strafniveauet, og jeg er derfor tilfreds med, at den tiltalte blev fundet skyldig i overensstemmelse med den rejste tiltale, og at han blev idømt en længere fængselsstraf,” siger hun.

 

Tiltalt og dømt for en lang række øvrige forhold

Foruden at blive kendt skyldig i besiddelse af en stor mængde tramadol-piller blev den 30-årige ved Retten i Aarhus også dømt for en lang række øvrige forhold – herunder diverse færdselsovertrædelser.

 

Anklageskriftet indeholdt i alt 33 forskellige tiltaleforhold, og ved Retten i Aarhus blev mere end en million kroner i kontanter, der stammede fra hæleri, også konfiskeret fra den 30-årige – foruden de mange tusinde tramadol-piller og en peberspray, som den 30-årige også var blevet fundet i besiddelse af.

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi