Uroligheder i Brabrand: Ild i adskillige affaldscontainere

Foto: Østjyllands Politi.
Profilbillede
dato

I Brabrand blev der tirsdag aften sat ild til adskillige affaldscontainere. Heldigvis kom ingen personer til skade. Østjyllands Politi modtog anmeldelser om brandene kl. 22.10. Ved politiets ankomst til Dorthesvej og Jettesvej, var der ild i flere containere. 

Der blev rapporteret om en gruppe unge maskerede mænd i området, men politiet formåede ikke at pågribe gerningsmændene bag brandene. 

Der var ikke umiddelbart risiko for, at brandene ville sprede sig. Brandvæsnet blev instrueret i at vente med at intervenere, indtil politiet havde sikret, at det var sikkert for brandfolkene at arbejde på stedet. 

Omkring kl. 23.00 var situationen under kontrol, og de fleste brande var brændt ud af sig selv. Lidt efter midnat rykkede brandvæsnet ind for at håndtere de brande, der stadig ulmede.  

Kl. 00.22 modtog politiet en anmeldelse om en brand på Astridsvej. Her var der sat ild til et bildæk i en kælder, før det blev trukket ud, hvor det fortsat ulmede. Der var ingen skader, og ingen personer var i nærheden. 

Østjyllands Politi efterforsker nu hændelserne yderligere.

Det formodes, at en anholdelse i området tidligere på aftenen udløste reaktioner. Omkring kl. 18.00 mødte lokalpolitiet en gruppe unge mænd. En 24-årig mand i gruppen var efterlyst af fogedretten og blev anholdt. Han gjorde modstand under anholdelsen og blev sigtet for at hindre politiets arbejde. 

Der opstod en anspændt stemning blandt de resterende i gruppen, som råbte efter politiet. To mænd på 26 og 29 år blev sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemænd. 

”Sådan en opførsel er fuldstændig uacceptabel. Der er intet, der retfærdiggør at sætte ild til ting og skabe utryghed i et område. Vi vil i den kommende tid have ekstra fokus på Brabrand, da vi ikke vil tillade, at en lille gruppe ødelægger trygheden for flertallet, der ønsker at leve i fred og ro," udtaler politiinspektør René Raffo.   

Kilde: Politiets Døgnrapport
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.